Our agenda is packed with presentations, arranged into 9 categories – find your most desired topics!

9.04.2024 - WORKSHOP DAY

8.00 - 9.00

Registration of participants at the hotel

9.00 - 16.00

PARALLEL WORKSHOPS (independent workshops, paid entry)

Workshops
Building Generative AI Based Applications With LLMs and Data Augmentation Architectures
Machine Learning Engineer
GetInData | Part of Xebia
Chief Data Architect
GetInData | Part of Xebia
Workshops
Data Streaming: Analyze Your Data in Real-Time With Flink
Data Engineer - ML / Stream processing
GetInData | Part of Xebia
Big Data Analytics & Data Science
GetInData | Part of Xebia
Workshops
Advanced analytics engineering with Snowflake and dbt
Data Architect / Technical Product Owner
GetInData | Part of Xebia
Data Platform Architect
GetInData | Part of Xebia

10.04.2024 - FIRST CONFERENCE DAY | HYBRID: ONLINE + ONSITE

8.00 - 9.00

Registration of participants at the hotel

9.00 - 11.05

PLENARY SESSION

9.00 - 9.10 | 10min
Presentation
Conference opening
ONSITE
ONLINE
CEO & Meeting Designer
Evention
CEO and Co-founder
GetInData | Part of Xebia
Keynote presentation
9.10 - 9.35 | 25min
Presentation
The presentation title will be published soon
ONSITE
ONLINE
9.35 - 9.55 | 20min
Presentation
The presentation title will be published soon
ONSITE
ONLINE

HPE representative

Fellow
Hewlett Packard Labs, Hewlett Packard Enterprise
9.55 - 10.15 | 20min
Presentation
The evolution of DevOps: Data, Machine Learning, Large Language Models and Foundational Models. What's common and what's different?
ONSITE
ONLINE
Machine Learning Engineer and MLOps Engineer
Roche
10.15 - 10.35 | 20min
Presentation
Transforming Big Data: Migration from Spark on Hadoop to Databricks
ONSITE
ONLINE
Cloud and Big Data Architect
IQVIA
Techpoint Discussion Pannel
10.35 - 11.05 | 30min
Discussion Pannel
Putting Artificial Intelligence to Work
ONSITE
ONLINE

The panel will focuses on the practical applications and implementation of artificial intelligence (AI). The discussion will revolve around how organizations and businesses are leveraging AI technologies to enhance productivity, solve complex problems, and drive innovation. Panelists will discuss challenges, solutions, success stories & failures, the impact on job market and workforce, new opportunities and address the future trends and advancements in AI.

Speakers from Cloudera & 3Soft, Roche, IQVIA among others

Panel participants:
Section Lead
Roche
Associate IT Architect Director
Iqvia
11.05 - 11.30

BREAK

11.30 - 13.05

PARALLEL SESSIONS

Parallel session no 1
11.30 - 11.50 | 20min
Presentation
From Chaos to Clarity: Charting the Data Frontier with Databricks, Observability, and Cataloging Innovation
ONSITE
ONLINE
Architecture Operations & Cloud
Data Strategy
Engineering Manager - Data Platform
Dropbox
Parallel session no 2
11.30 - 11.50 | 20min
Presentation
Building trust in data through automatable data contracts
ONSITE
ONLINE
Data Analytics, BI & Visualisation
Data Strategy
Associate Director of Data Engineering
HelloFresh
Staff Data Engineer
HelloFresh
Parallel session no 3
11.30 - 11.50 | 20min
Presentation
The presentation title will be published soon
ONSITE
ONLINE
Parallel session no 4
11.30 - 11.50 | 20min
Presentation
I want to get away, I want to fly away… How Travel Big Data helps uncovering global events.
ONSITE
ONLINE
Data Analytics, BI & Visualisation
Senior Principal Data Scientist
Sabre
Senior Business Information Analyst
Sabre
Parallel session no 5
11.30 - 11.50 | 20min
Presentation
Come talk to me: A Generative AI Model for Personalized Shopping Experience
ONSITE
ONLINE
ML & Data Science
Generative AI
Principal Data Scientist
IKEA | Kaggle Grandmaster
Parallel session no 1
11.55 - 12.15 | 20min
Presentation
The presentation title will be published soon
ONSITE
ONLINE
Parallel session no 2
11.55 - 12.15 | 20min
Presentation
How Data Products and Data Contracts drive Data Fabric architecture
ONSITE
ONLINE
Data Governance Team Lead
Billigence
Parallel session no 3
11.55 - 12.15 | 20min
Presentation
The presentation title will be published soon
ONSITE
ONLINE
Parallel session no 4
11.55 - 12.15 | 20min
Presentation
Machine Learning Techniques to Identify Data Quality Issues
ONSITE
ONLINE
Data Scientist
ING Risk Hub
Parallel session no 5
11.55 - 12.15 | 20min
Presentation
Automating ML training pipeline for intent detection with Metaflow and MLOps
ONSITE
ONLINE
Staff Machine Learning Engineer
Zendek
Parallel session no 1
12.20 - 12.40 | 20min
Presentation
The presentation title will be published soon
ONSITE
ONLINE
Parallel session no 2
12.20 - 12.40 | 20min
Presentation
The presentation title will be published soon
ONSITE
ONLINE
Parallel session no 3
12.20 - 12.40 | 20min
Presentation
Achieving High-Quality Data Products: our journey at Allegro
ONSITE
ONLINE
Data Engineer
Allegro
Parallel session no 4
12.20 - 12.40 | 20min
Presentation
The presentation title will be published soon
ONSITE
ONLINE
Parallel session no 5
12.20 - 12.40 | 20min
Presentation
The presentation title will be published soon
ONSITE
ONLINE
Parallel session no 1
12.45 - 13.05 | 20min
Presentation
Bumpy 12 Months road to transform team of mercenaries into Product Minded Team
ONSITE
ONLINE
Architecture Operations & Cloud
Data Strategy
Tribe Technical Lead
Xapo Bank
Parallel session no 2
12.45 - 13.05 | 20min
Presentation
Data Team’s Best Friend: How Team Internet monitors data quality using its homegrown data watchdog.
ONSITE
ONLINE
Data Engineering
Data Engineer
Team Internet Group
Parallel session no 3
12.45 - 13.05 | 20min
Presentation
A GreenOps Story: a journey to reduce Carbon footprint through Databases and Storage Optimizations at Spotify
ONSITE
ONLINE
Architecture Operations & Cloud
Group Product Manager
Spotify | Founder of Beela & PlayComply
Parallel session no 4
12.45 - 13.05 | 20min
Presentation
Fast and Scalable Machine Learning Model Deployment
ONSITE
ONLINE
MLOps, LLMops, AIOps
ML & Data Science
Machine Learning Engineer
FreeNow
Parallel session no 5
12.45 - 13.05 | 20min
Presentation
AI application challenges in EdTech
ONSITE
ONLINE
ML & Data Science
Director, AI R&D
Pearson
13.05 - 13.55

LUNCH BREAK

13.55 - 15.35

PARALLEL SESSIONS

Parallel session no 1
13.55 - 14.25 | 30min
Presentation
A Data Mesh Quest
ONSITE
ONLINE
Data Engineering
Data Strategy
Global VP Data
PAYBACK
Parallel session no 2
13.55 - 14.25 | 30min
Presentation
Don't trust the tip of the iceberg: uncovering the main challenges in replacing lambda with kappa architecture
ONSITE
ONLINE
Data Engineering
Senior Data Engineer
Agile Lab
Parallel session no 3
13.55 - 14.25 | 30min
Presentation
Data Lineage for the Streaming Universe
ONSITE
ONLINE
Data Engineering
Streaming & Real - Time Analytics
Data Engineer
GetInData | Part of Xebia
Parallel session no 4
13.55 - 14.25 | 30min
Presentation
The presentation title will be published soon
ONSITE
ONLINE
Parallel session no 5
13.55 - 14.25 | 30min
Presentation
Garbage In Garbage Out - The Art and Science of Effective Data Annotation
ONSITE
ONLINE
ML & Data Science
Data Strategy
Head of Research
Healthy.io
Parallel session no 1
14.30 - 15.00 | 30min
Presentation
Building a scalable data platform from the ground up. Case study of Veolia Poland
ONSITE
ONLINE
Architecture Operations & Cloud
Data Manager
Veolia Poland
Parallel session no2
14.30 - 15.00 | 30min
Presentation
The challenges of making vector search billion-scale
ONSITE
ONLINE
Architecture Operations & Cloud
ML & Data Science
Developer Advocate
Qdrant
Parallel session no 3
14.30 - 15.00 | 30min
Presentation
The presentation title will be published soon
ONSITE
ONLINE
Parallel session no 4
14.30 - 15.00 | 30min
Presentation
Unlocking business growth: leveraging Net Adoption Score (NAS) for Product Decisions
ONSITE
ONLINE
Data Strategy
Senior Product Analyst
PagerDuty
Parallel session no 5
14.30 - 15.00 | 30min
Presentation
Applying transfer learning for disease prediction models - real life example ML and Data Science
ONSITE
ONLINE
MLOps, LLMops, AIOps
Director of Architecture, AI for Healthcare
IQVIA
Parallel session no 1
15.05 - 15.35 | 30min
Presentation
Simply simple Event Processing
ONSITE
ONLINE
Architecture Operations & Cloud
Streaming & Real - Time Analytics
Engineering Executive & Head of Engineering for Revolut Business
Revolut
Parallel session no 2
15.05 - 15.35 | 30min
Presentation
Enhancing High-Volume Clickstream Analytics with Apache Iceberg
ONSITE
ONLINE
Architecture Operations & Cloud
Data Engineering
Staff Data Engineer
Swiss Re | Independent Consultant
Parallel session no 3
15.05 - 15.35 | 30min
Presentation
Implement decentralized data governance in a data mesh architecture
ONSITE
ONLINE
Data Engineering
Staff Data Engineer (Data Product Computational Goverance)
Volvo Cars
Parallel session no 4
15.05 - 15.35 | 30min
Presentation
The presentation title will be published soon
ONSITE
ONLINE
Parallel session no 5
15.05 - 15.35 | 30min
Presentation
Digital Experimentation: The role of A/B Testing in the AI Landscape
ONSITE
ONLINE
Senior Data Scientist
Kuehne+Nagel
15.35 - 15.55

BREAK

15.55 - 16.45

ROUNDTABLES (ONSITE only)

Parallel roundtables discussions are the part of the conference that engage all participants. It has few purposes. First of all, participants have the opportunity to exchange their opinions and experiences about specific issue that is important to that group. Secondly, participants can meet and talk with the leader/host of the roundtable discussion – they are selected professionals with a vast knowledge and experience.

There will be one roundtable sessions, hence every conference participants can take part in 1 discussion.

Roundtables
Roundtables
10. Optimizing Data Organization Design in Modern Mid Size Enterprises
ONSITE
Data Strategy
Academia, Incubating Projects & POCS
Director of Data Engineering and Business Intelligence
TrueBlue
Roundtables
Roundtables
11. The only way to eat elephant is… How migrate ML and advanced analytics to the cloud?
ONSITE
ML & Data Science
Data Analytics, BI & Visualisation
Head of the Artificial Intelligence Team
Bank Millennium
Head of Data Science Unit in Customer Intelligence Department
Bank Millennium
Roundtables
Roundtables
12. Optimizing Online Customer Engagement at PAYBACK through Advanced ML and Automation
ONSITE
ML & Data Science
Senior Data Scientist
PAYBACK part of American Express Group
Junior Data Scientist
PAYBACK part of American Express Group
16.45 - 17.15

PLENARY SESSION

Keynote presentation
16.45 - 17.10 | 25min
Presentation
The presentation title will be published soon
ONSITE
ONLINE
17.10 - 17.15 | 5min
Presentation
Summary & closing
ONSITE
ONLINE
CEO & Meeting Designer
Evention
CEO and Co-founder
GetInData | Part of Xebia
19.30 - 22.30

EVENING NETWORKING SESSION

Let's celebrate the 10th anniversary of BIG DATA TECHNOLOGY WARSAW SUMMIT together!

11.04.2024 - SECOND CONFERENCE DAY | ONLINE ONLY

10.00 - 12.00

ONLINE TRAINING SESSION

10.00 - 12.00 | 120min
Online Traning Session
Let’s build a high performance cluster together. Best practices and hidden secrets of high performance computing systems infrastructures
ONLINE
AI & HPC Specialist
Hewlett Packard Enterprise
10.00 - 12.00 | 120min
Online Traning Session
Empowering local teams to use global data in international organizations - finding right balance between speed and governance
ONLINE
IT Senior Manager, Data Analytics
Reckitt
IT Director Data Analytics
Reckitt
The workshop title will be published soon
ONLINE
The workshop title will be published soon
ONLINE
12.00 - 12.30

BREAK

12.30 - 14.00

ONLINE TRAINING SESSION

The workshop title will be published soon
ONLINE
12.30 - 14.00 | 90min
Online Traning Session
Stream Processing with Flink SQL and Apache Paimon.
ONLINE
Data Engineering
Streaming & Real - Time Analytics
Senior Technical Evangelist
Ververica
12.30 - 14.00 | 90min
Online Traning Session
Rust: The Strong Backbone for Serving open source LLMs
ONLINE
MLOps, LLMops, AIOps
Solutions Architect
Bank Millennium
The workshop title will be published soon
ONLINE
14.00 - 15.00

BREAK

15.00 - 16.00

PLENARY SESSION

Keynote presentation
15.00 - 15.30 | 30min
Presentation
The presentation title will be published soon
ONLINE
15.30 - 16.00 | 30min
Presenattion
Summary & closing
ONLINE
CEO & Meeting Designer
Evention
CEO and Co-founder
GetInData | Part of Xebia
Workshops
WORKSHOPS ONLINE
The Transformative Potential of LLMs on the Content-Based Recommendation Systems
ONLINE
ML & Data Science
Generative AI

- New Paradigm: Experience the transformative potential Large Language Models (LLMs) bring to the Content-Based Recommendation Systems
- Behind the Scenes Magic: Peek into the alchemy of combining textual embeddings, Machine Learning, and Prompt Engineering.
- Journey and Challenges: Discuss the iterative process, various solution approaches, key trade-offs, and the road to the final solution.

#RecSys #LLM #MachineLearning #GenAI

Senior Data Scientist
FREE NOW
Workshops
WORKSHOPS ONLINE
Why Most Data Projects Fail and How to Avoid It
ONLINE
Data Engineering
Data Analytics, BI & Visualisation

Unfortunately, the majority of data projects fail. Yet, they fail for the same reasons. This talk will explore the most common reasons data projects fail and how to avoid them. We will do this by introducing the who, what, when, where, and how of data projects.
- We need all three teams to be successful with data projects.
- We need to answer who, what, when, where, and how for a successful data project.
- Management is at the center of planning for data projects.

#BigData #DataTeams #DataProjects

Data Engineer, Creative Engineer and Managing Director
Big Data Institute

BIG DATA TECHNOLOGY
WARSAW SUMMIT 2024

10-11th of April 2024

ORGANIZER

Evention sp. z o.o

Rondo ONZ 1 Str,

Warsaw, Poland

www.evention.pl

CONTACT

Weronika Warpas

© 2024 | This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.